torstai 22. heinäkuuta 2010

HS 21.7.2010

Oli lentää kahvit näppikselle, kun luin Pravdan, anteeksi - Helsingin Sanomien jutun Jumalanpilkkalain paluusta Iso-Britanniaan. Olisihan se hienoa, jos tämä laki koskisi kaikkia uskonnollisia ryhmiä, mutta vain sinisilmäinen typerys ajattelisi tällä tavalla. Oikeastihan kyseessä on paikallisten kultamunien nuoleskelusta.

Tämän uutisen julkaissut ajatushautomo Civitas on todennut, että lain soveltaminen on erittäin ongelmallista, koska todistustaakka on käänteinen. Kiihotus kansanryhmää vastaan, anyone? Suomessa on täsmälleen samanlaisia sananvapautta rikkovia leimakirvespykäliä. Muistatte varmaan vielä ne ajat, kun ihmisiä leimattiin "neuvostovastaisiksi", nyt homma on sama mutta neukkulavastaisuuden sijaan kyseessä on rasistileima.

Laki on suhteellisen ongelmallinen siinäkin mielessä, että se kohtelee uskonnollisia ryhmiä eriarvoisesti. Niin, miten on Suomen laita? Tämä demokratian mallimaamme on kunnostautunut kun Jussi Halla-Aho kertoi kaunistelemattoman totuuden profeetta Muhammedista. Aivan, yhdeksänvuotiasta pikkutyttöä nussiva partajaakko on tietääkseni pedofiili. Tuomio tuli koska tuomarin mukaan järkiperusteilla ei ole sijaa näissä tapauksissa. Hienoa Suomen oikeusvaltio, milloin pistetään noitaroviot pystyyn? Kyse ei ole niinkään laista itsestään vaan siitä, kuka sitä tulkitsee.

Niin, Jumalanpilkka on monikäsitteinen termi. Eilen tuli vedettyä kunnon annos pekonia ja hieman oluttakin, onko se jonkun musukuukerin mielestä pilkkaamista? Entä ranskalaisten makkara- ja viinipiknikit? Tai pilakuvien piirtäminen eräästä historiallisesta irstaasta aavikkorosvosta? Kyse on nimen omaan tulkinnasta, ja tällä hetkellä lakia tulkitsevat poliitikot. Mikko Ellilä, James Hirvisaari, Jussi Halla-Aho ja jopa Seppo Lehto ovat itseasiassa kaikki tämän monikulttuurisuuden pakkokaatamisen ilmentymiä. Jos ei hyvällä, niin sitten pahalla ja kaikki kritiikki vaiennetaan. Jos ei muuten, niin sitten oikein lain voimalla.

PS: Sianliha on hyvää, Suomalaista perinneruokaa. Rautapappa suosittelee. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti