torstai 22. heinäkuuta 2010

Aamulehti 22.07.2010


Stubb: Burkhakielto ei oikea ratkaisu?

Niin, toveri ulkoministeri ei kannata burkhakieltoa - eli ilmeisesti kannattaa sitä, että rauhanuskonnon miehet pakottavat vaimonsa pukeutumaan säkkiin. Vertauksia tuli mm. Sveitsin taannoiseen minareettikieltoon. Rautapappa on toki aivan eri mieltä asiasta. On hyvä, että Sveitsi meni kieltämään ne perkeleen joikutornit, ihan vain poliittisen islamin estämisenkin vuoksi. Sveitsi selvästi ilmaisi tahtonsa pitää maansa sveitsiläisenä. Pitäkäämme siis mekin Suomi suomalaisena.

Stubb perusteli kantaansa "toisenkaltaisuuden kunnioittamisella". Onko tämä nyt sitä toiseudenpalvontaa? Onko hän todellakin niin sinisilmäinen että antaa muslimiterroristien kävellä kadulla säkissä, jonka alla he piilottelevat ties mitä räjäyttelyyn ja ammuskeluun soveltuvaa roinaa? Sitäpaitsi, se että emme kieltäisi burkha-kaapua, ei osoittaisi alkuunkaan toisenlaisuuden kunnioittamista, vaan pikemminkin taantumuksellisuutta. Rauhanuskonto Islam nyt kun sattuu olemaan tosi moderni uskonto, kuten kuvasta näkyy. ;-)

Porkkanaa olemme kokeilleet jo useaan otteeseen, ja porkkanaa on kokeiltu ympäri Eurooppaa. Arvatkaapa vain kaksi kertaa miten hyvin porkkana on toiminut? Keppi olisi ehkä parempi keino. Vai miten olisi pikemminkin tykki? Taantumuksellisuutta meidän ei tule sietää, eikä etenkään kunnioittaa. Sitäpaitsi, burkhakieltoa voisi perustella jo kasvojen peittämisen kiellolla julkisilla paikoilla. Vai onko tämä taas niitä kunniakansalaisten etuoikeuksia? Tietääkseni vanha sanonta "maassa maan lakien mukaan tai maasta pois" koskee myös rättipäitä.

Kova poikahan tuo Stubb on mielistelemään eri "toiseusryhmiä" porkkanajutuillaan. Olisiko seuraavaksi sitten luvassa porkkanoita vaikkapa lasten sukupuolielinten silpomiseen, autojen polttamiseen tai vaikkapa lapsiavioliittoihin? Kun kumartaa toiseutta, pyllistää samalla alkuperäisille han-suomalaisille... Minusta olisi suoraan parasta seurata Ranskan ja Sveitsin esimerkkiä. Kielletään burkhat ja minareetit.

Lounaaksi voisi käydä hakemassa vaikka makkaraa. Suomalaista sianlihaa tottakai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti