perjantai 6. elokuuta 2010

Vastine Jukka Väisälän blogipostaukseen "Nuiva manifesti tähtää kärpästä tykinkuulalla" 5.8 / US-blogit

Lueskelin Jukka Väisälän blogipostauksen nuivasta vaalimanifestistä, ja hänen blogipostauksensa oli sen tason tavaraa etten voinut olla kommentoimatta aiheeseen. Tuntuu että miehen mielipiteet ovat suoraa suvaitsevaiston monikulttuurisen indoktrinaation tulosta. Päätin pienen pohdinnan jälkeen kirjoittaa oman vastineeni tälle blogipostaukselle.

Perussuomalaiset ovat julkaisseet nuivan manifestin. He vaativat Suomea monokulttuuriseksi.


Onkohan tämä tahallaan väärinymmärretty? Missä vaiheessa manifestia sanotaan, että Suomesta halutaan monokulttuurinen yhteiskunta? Miten määritellään monikulttuurisuus ja monokulttuurisuus? Ilman määrittelyä tämä termi jää tyhjäksi sanahelinäksi.

Oman äidinkielen opettaminen peruskoulussa halutaan estää, mikä riistää mahdollisuuden oppia omaa äidinkieltään. (Niin, pitääkö esimerkiksi Ruotsista muuttaneen koululaisen mennä ummikkona suomenkieliseen kouluun...)


Tuota, Jukka - ajattelitko ihan loppuun asti ennen kuin painoit sitä enteriä? Maailmassa on yli 6500 kieltä, mistä meinasit hommata rahat tällaiseen määrään opettajia? Ainiin, valde maksaa - mutta miten kauan? Veronmaksajien pinna on pitkä (ollut ainakin tähän saakka) mutta sekin on rajallinen.

Koska Suomi monimuotoistuu jatkuvasti, kuuluu esimerkiksi poliisin ja terveysalan toimijoiden tietää eri kulttuurien toimintatavoista. Esimerkiksi joissakin kulttuureissa mies on perheen pää ja vaimonkin kaikki asiat kulkevat miehen kautta.


Voi herranjestas. Onko Väisälä ihan aikuisten oikeasti tuota mieltä? Tällä logiikalla pakkoavioliitot, pikkulapsien silpomiset ja kunniaväkivalta on vain monikulttuurisen yhteiskunnan ilmentymiä. Onko pahempaa kaksinaismoralismia (vai pitäisikö sanoa tätä sitten kulttuurirelativismiksi...) nähty?

Pakolaiskiintiöt eivät ole hälyttävällä tasolla nytkään.


Pakolaiskiintiöt eivät olekaan hälyttävällä tasolla, tässä on vain yksi mutta. Pakolaiskiintiöt ovat vain kolikon toinen puoli. Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ei oikeastaan määrittele sotaa, nälänhätää tai ekokatastrofia pakolaisuuden viralliseksi syyksi. Orpous tai sotaorpous esimerkiksi ovat virallisia syitä. Yleissopimuksen mukaan pakolaista ei voida kuitenkaan palauttaa maahan, josta hän on lähtenyt - tämä on se ongelmakohta. Suurin osa turvapaikanhakijoille annetuista oleskeluluvista annetaan toissijaisista syistä, kuten "suojelun tarve" tai "muu syy". Varsinaisen pakolaisstatuksen saa vain kourallinen ihmisiä vuosittain. Suurin osa näistä ihmisistä ei täytä Geneven sopimuksen ensimmäisen artiklan vaatimuksia. Lisäksi erittäin ongelmallinen on ns. perheenyhdistämispykälä, jonka nojalla maahan virtaa massoittain ihmisiä.

Tuskinpa maahanmuuttajaksi ryhdytään vain huvin vuoksi.


Maahanmuuttajaksi ei ryhdytä huvin vuoksi, vaan vastikkeettoman rahan. Ja se tässä onkin ongelma.

Kuinka moni suomalainen on elämässään niin onnekas, ettei tarvitse nähdä työttömyyttä eikä toimeentulotukea?


Tämä rinnastus ontuu. Toimeentulotuki on nimensä mukaisesti toimeentulotuki ja turvaverkko, ei suinkaan riippumatto. Nykyään somalit ja muut turvapaikkaturistit makaavat nimen omaan tällä riippumatolla. Sitäpaitsi, vaikka toimeentulotuki ja muut yhteiskunnan turvaverkot ovat olemassa, niiden tulisi olla ensisijaisesti Suomen kansalaisia varten.

Lyötyä ei tarvitse lyödä enää yhtään sen enempää. Siksi maahanmuuttajiin kohdistuva kritiikki täytyy olla rakentavaa ja asiallista. Inhimillisyys on kaiken perusta, eikä epäinhimillisyydelle tule antaa tilaa.


Ongelma on siinä, että kaikki maahanmuuttokritiikki halutaan vaientaa. Nykyinen suvaitsevaisto ei suvaitse edes asiallista tai rakentavaa kritiikkiä vaan haluaa vaientaa kaikki soraäänet ja saada ihmiset yhteen ääneen veisaamaan ilovirttä monikulttuurisuuden iloista. Rasismista ja fasismista on tullut ns. blanco-termi, kuten termi "neuvostovastaisuuskin" aikanaan oli.

Suosittelen kaikille suhteellisuudentajua. Maahanmuuttajien elämää on parannettava siinä, missä muidenkin elinoloja kohennetaan. Ketään ihmistä ei saa syrjiä millään tavalla.


Suhteellisuudentaju maahanmuuttoasioissa on kaukana. Onko oikein, että maahanmuuttajat saavat tuhansia euroja vastikkeetonta rahaa, siinä missä esimerkiksi opiskelijat joutuvat nykyään laskemaan senttejä selvitäkseen edes perustarpeista?

Ja oletko Jukka kuullut asiasta nimeltä kotoutumislaki? Kotouttamisen tarkoituksena on juuri integroida ihmiset yhteiskuntaan, tähän kuuluu esimerkiksi sellainenkin asia kuin kielen opettelu.

Kaiken kaikkiaan, tämä teksti oli suoraan indoktrinoidun kirjoittajan kynästä. Monikulttuurinen propaganda on näemmä mieheen uponnut täysillä ilman mitään kritiikkiä. Kannattaisi ajatella itse ennen kuin alkaa postittamaan tällaisia juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti